Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällsfika

 

En ståtlig glasbjörk står och solar sig i glansen av skogens smickrande ljus. Omringad och beundrad av ett gäng söta bär visar björken upp sin vackraste näver. En skogsmulle stannar till. Och en räv. Bittert tänker räven som inte vågar sig fram till bären. Haren hoppar nyfiket fram ur busken, men avvaktar. Mulle börjar plocka bären men hejdar sig och lämnar kvar några till skogens hyresgäster, som han nu skymtar i ögonvrån. Bäst att haren passar sig för räven, tänker Mulle. Björken bryr han sig inte så mycket om. Den verkar ha fullt upp med att skogsbada. Mulle beger sig hemåt. Ikväll blir det blåbärspaj till kvällsfikat. Och O'boj. 




Fri vers (Fri form) av Miss M
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-27 20:35



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin naturskildring med en twist av lite humor.
2020-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Miss M
Miss M