Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

E-postmeddelande till Prins Charles - 2003/04

Prince Charles,
Your Highness, sir,
ursäkta att jag stör
att jag tränger mig på
hänger upp mig då och då
på det faktum
att din existens
är annorlunda än min,
Herr Excellens.

Kan inte hjälpa det
Men tycker det är rätt dumt
Ja, om jag ska va’ ärlig; helt skumt,
att somliga har vrålmycket klöver
när andra knappt fixar en räkning
och typ aldrig får nåt över

Samtidigt tycker jag det är fel
att bara för att du bär på riddarblod
så betraktas din kropp som nån släktklenod
ja, som allmän egendom
i samhällets tjänst
som ska fotograferas och betraktas
av alla och envar
som nåt jävla djur på zoo
Äh, fuck you too!!

varför känner jag sympati för dig?
du som har det gott
pengar i madrassen
pink gin på slottsterrassen
jetset-liv så det förslår

men ändå…

Äh, Pardon é moi
Monsieur Le Prins
det är ju inte ditt fel att systemet finns
inte bara
Och vad vet jag?
att vara prins
kanske är det bästa som finns?
eller - - -
eller så blir du - därinne - någon
som ingen riktigt minns
eftersom du inte finns

för RIKTIGA prinsar finns ju bara i sagor
- det vet ju alla…




Fri vers av vakendrömmar
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-30 07:05



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Denna är gott formulerad med ett vasst tänk som fokuserar läsaren och bjuder skärpa!
2020-04-30

  Boneyfrank VIP
Riktigt bra. Temat engagerar. Du navigerar dikten fantastiskt skickligt så den för ut sitt budskap på ett bra sätt. Imponerande. Tack för den. Fick inspiration.
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

vakendrömmar
vakendrömmar