Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Puckelpist


då såg jag mannen med röda flaggan och förbudsskylten
som växt upp ur marken
rullade ned rutan
han undrade åt vilket håll jag skulle svänga
vänster svarade jag
han talade i en walkie talkie, därpå rullade bilar från höger
åt vänster och jag följde dem
asfaltsgubbar skulle byta ytbeläggning på gatan
vägbrunnar gjorde den dammiga 150 meterssträckan
till en puckelpist
efter hemkomsten intill döden trött,
Lillan var det sista jag tänkte före jag slocknade

en timma powernap, ringde sedan veterinären
som jag trodde fick en tid nästa vecka,
blod i urinen slutar bara på ett sätt
vi får några dagar tillsammans, hålla koll så hon inte får ont
då blir det akut
ännu äter spinner sover, hon ser dåligt
doften från maten är elexiret som dödar
trots det är specialfoder för njurarna
hennes syster och bror är borta long time ago
hon var minst i kullen
att ha fyrbenta vänner är glädje och sorg
sorgen försöker vi glömma bort
dagen kommer alldeles för fort
när döden knackar på
för livet är bara ett lån, fast de flesta tänker inte därpå
minns när jag hämtade dem hos min plastfaster
de var födda utomhus och skygga
de gömde sig länge under min säng
Lillan var den som var mest försiktig




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 175 gånger
Publicerad 2020-05-07 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP