Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ryska Klippern Wsadniks förlisning på Gotska Sandön 1864


Ryska kyrkogården

Vinden susar i lågtallarna
talar med rösterna från gravarna
täckta av barr och ris.
Här vilar tjugo ryska sjömän.
Stormen på vintrigt hav
ur kurs, seglen i trasor
drev vi i rasande vågor mot land.
dukade under en efter en
i iskallt vatten.
Svarta fåglar kretsar över gravarna
bevakar sjömännens andar.








Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-09 19:46



Bookmark and Share


  ULJO
Långt borta men ändå så nära.

Fint förmedlat
2020-05-11

  Blomma-Stjärna VIP
väldigt fin minnesdikt över 20 drunknande ryska sjömän begravda på Gotska Sandön
2020-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP