Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I natten

Vem är du i natten

 

Den som drömmer om månskäran

Som glittrar i sjöns djupa yta

Eller den som räds trädens skuggor

Som omsluter dig med mörker

 

Finner du ro och trygghet i dunkel timma

Eller fruktar du tystnaden i sena stunder

 

Lyssnar du med spänning efter ekon

Från forna tider bland stadens hus

Elller skräms du av ekot från vilsna själar

Som i trånga gränder ses smyga

 

Vem du än är i natten

 

Önskar jag dig en fridfull sömn

I visshet om att änglar vakar över dig

Tills gryningens första strålar

Når fram till din själ med ny kraft

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-13 22:37



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket förmedlar uppmuntran och omtanke!
Bravo.
2020-05-14

  ULJO
Tack. Kanske sover lite bättre nu då
2020-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP