Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nils Ferlins staty står på Klarabergsgatan nedanför Klara kyrka


Visornas estrader

Jag är anställd av ett vaktbolag,
mitt ansvar är att bevaka gravarna
vid Klara kyrkogård.

Det är ett enformigt arbete
på natten är Nils Ferlin
det enda sällskap jag har

Vi brukar prata med varandra,
varför är du så mager om bena
frågar jag.

Det beror på att jag är fattig
Vad lever du på frågar jag.
På mina visor svarar han.

Jag uppträder på på nöjenas estrader
med mina rader
men inkomsten den är mager

Vad gör du? frågar han
Jag vaktar gravarna svarar jag
Då kan du kanske hjälpa mig

Med vad då?
med min grop förstås,
Vad vill du att jag skall göra

När min stjärna skall falla
vill du ordna änglar
med lyktor runt min grav.

Det skall jag ordna.
Mitt pass är slut
kan jag bjuda dig på krogen

Den där borta
vid slinkorna
och katterna

Ja just den,
gärna,
vi tar en promenad dit
















Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-20 18:05



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Samtal med Nils Ferlin, intressant. Finstämt samtal med en av våra största poeter.
2020-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP