Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland pratar jag med honom som med en gammal vän i dröm eller i, dagdröm


Kristi Himmelsfärd Daydream.



Guds löfte: Gud har inte lovat dagar utan smärta, Smile utan sorg eller sol utan regn. Men Gud lovade: Ström för dag, Komfort för tårar, Och ljusbanan. För dem som valts av honom, I hans rike kommer evighet belöna dig med evigt liv.


 

 

På upplyft,

Av alla krokiga

Avstånd, tillsammans med skuggor

Det är bara mobb.

 

En man spottar halsöverhuvud,

Över fred Gudsfruktan sprids rädsla…

 

Min själ står som skjuts till körsbär blommar

Som darrar i våra vindar.

 

Påskynda grenar av fruktträd,

Nålar som klädda i grönt verser

Äppel- och körsbärsblom

Som nu börjar blåsas ut i stormen som växer upp momentant.

 

Blötsnö dyna av blommors sträcker sig runt omkring och längs trottoarer.

Klorofyll lövklädd är grön, sprayas av sammets moln som morfin,

Som riktar på ett visst sätt och att vi lindras, lidande homogen.

Dagar av Ledighet och Fred spirar är över oss,

Låta himmelsfärd som kristna älskar det och längtar efter.

Du en vanlig människa Jesus att offra sig i plågsamhet?

Ett mysterium för mänskligheten och som vi vanliga människor, vårda och minnas det kanske 2000 år ännu…

Trots att de är födda och andra religioner var fler vänner med fienden?

Jesus du firas, och du också ökat

Vårt lidande frälsare kopp dyrkar vi dig,

Eftersom bara du förstår oss här på jorden och i himlen.

Bara du slätar vår panna här på jorden under den tunga bördan av människans synder.

Hur bra det skulle vara om vi syndare på jorden du inte har lust återupplivas på prövning pärs!

Så att, du kan vila i frid i all evighet.

Låt människa styra ensam och efter bästa förmågan sin vardag utan profeter och profetior.

För att varje människa bär på sin egen profetia och öde på sin tid precis som du då.

Perversa Profeter sätt inte Oraklen på våra städer, hav, sjöar och land.

Lyfta dig till himmelen och kom aldrig tillbacka och bevittna våra förbannelser synder på jorden,

Då kanske blir det fred på riktig när alla människor måste tara ansvar för sin handling själv och ändå gemensamt till sina avkommor på jorden.

Det passar ej, du dinglar upp och när, som du ser blir bara förviring

Du gäst hos en förvirad mänsklighet av så mycket bekvämligheter vi får den här jordiska svaren, och ändå dröjer på remis;




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-13 13:57



Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2020-05-21 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP