Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Transposition


-"Vill du ha ett glas också?"
jag ryckte på axlarna och hon fortsatte: "klart du vill ha något att dricka till maten."
Det är mitt första besök hos henne på länge.
Köket luktar vitlök.

Jag sträckte mig fram och tog emot glaset. Det gick ej att se igenom.
Det var samma glas som 20 år sedan. Våra glas var redan på den tiden slitna av maskindisk. Konstigt...Bordet är också samma som förut.
-"Mamma, varför har du inte bytt ut bordet och stolarna? Det här glaset, det..."
Det var just det glaset som hon brukade ge mig förut med BOB hallonsaft och linfrön.
- "Allting har du kvar."

"Det är så vi har det. Det är så vi alltid haft det." sa hon.
Jag mötte min brors blick på andra sidan bordet. Sen min syster, och min pappa.

Min astmaspray står på bordet. Det är tortillas som mat. Starkare desto bättre.
Vi äter nu för snart börjar Anna Holt.




Övriga genrer av Adonis
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-23 07:59



Bookmark and Share


    ajog
Mycket intressant. Känns som det finns många lager här. Texten väcker tankar.
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Adonis