Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår. Hemma.

Jag sitter under mitt äppelträd
och låter blombladen regna över mig.
Nyss kom lärkorna och göken hörs gala.

Det finns så många ljud i tystnaden.
Jag hör hur potatisen i jorden rotar sig.
Persilja och gräslök prasslar bredvid varandra.

Maskrosorna sträcker stolt på sig efter regnet,
de är som solar i gräset. De hör till, trots att de
inte får vara här enligt någon gammal regel.

Ett gäng skator håller vakt. De kör ilsket bort en duva som satte sig i grannens blommande körsbärsträd.

Jag sitter under mitt äppelträd
och tillåter mig att vara ett med allt.

Blicken vandrar över häcken
bort mot skogen.

Det är vackert här.













Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-25 07:24



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Just så vackert är det :-)
2020-05-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Du fångar vårens skönhet i din fina dikt!
2020-05-25

  Öknens Ros VIP
Fina bilder av vårens skönhet.
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP