Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag drömmer ofta, innan jag vaknar, att jag har kvar en lägenhet, som i en annan värld.


Min återkommande dröm.

Jag drömmer ofta, innan jag vaknar
att jag har en lägenhet, nånstans
men glömt bort att jag har den.

Lägenheten har två rum, eller tre
enligt drömmen är den högt belägen
med fri utsikt genom fönstren.

Kanske köpte jag denna lägenhet
men sedan blev det aldrig något av
med min inflyttning.

Kanske hyrde jag lägenheten
men flyttade därifrån
utan att säga upp den.

Nu bor någon annan där
eller så står lägenheten tom
och väntar på mig.

En dag, om jag kommer ihåg var lägenheten finns
går jag dit, öppnar dörren
och befinner mig där, igen
i detta mitt drömda hem.

Jag drömmer ofta, innan jag vaknar
att jag har kvar en lägenhet, nånstans
men jag har glömt var den är.




Fri vers av Staffan Uhlén
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-31 15:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ja, var är lägenheten. Metafysiskt skimmer över texten...
2022-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Uhlén
Staffan Uhlén