Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det handlar inte om vad du ser, det handlar om vad du tycker om det du ser.


En felfri dag.



Djur, uppfödda av människor, får karaktären av mästare.

Det här är berättelsen om en man som hittade ett örn ägg och placerade det i ett kyckling bo.
Örnen kläcktes från ägget med kycklingarna och växte upp med dem.
Under hela sitt liv gjorde örnen det som kycklingarna gjorde och trodde att han var en kyckling.
Han sökte på jorden efter maskar och insekter.
Det klonkade och kröp.
Den flög med sina vingar, gjorde ett skakande ljud och föll dött.
Åren har gått och örnen har åldrats mycket, en dag såg han en fantastisk fågel ovanför honom, på den klara himlen. "Vem är det?" Han frågade. "Det här är örnen, fågelskungen", sa hans granne. Han tillhör himlen. Vi tillhör jorden. - Vi är kycklingar "
Och så levde örnen och slog som en höna, för det är så han trodde det var.

 




Prosa av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-06 20:07



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tack, ja berättelsen är vacker och enkel,
forskare undrar fortfarande vad som är viktigast, med arvet eller den miljön där du bor?
Örnen kunde inte resa på sig och flyga på den höga himlen eftersom varken höns familj kunde det.
2020-06-08

  bibbi ahrnstedt
Spännande och vackert skrivet, ja det kan nog vara sant.
2020-06-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.youtube.com/watch?v=vYbXstvnP5s
Tack det är så vacker balad.

2020-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP