Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klasskampen

Det är nå’t galet
Med kapitalet
Nu socialismen
Tar kapitalismen
Mot brantens stup
Så det blir slut

Vi sänker pampen
Vi vinner kampen
Nu hand i hand
Med starka band
Vi drar ut jacket
Godnatt för packet

Vi reagerar
När de regerar
Med terror och tortyr
Visst är det så man spyr
Vi tar från de rika
Se’n vi delar lika

Ge fan i sången min
Förvisso inte din
Vi har vår egen
Den gäller knegen
Om Guatemala
Vi skvala och skvala

Han kryper helt naken
Om baken och staken
Fram genom staden
Han är en glad en
Om kommunismen
Och populismen
Han rimmar rader
Så man får spader

En skadad kråka
Som helst vill tråka
De rummen röda
De helst skall glöda
En narr i kåpa
Med egen såpa








Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 130 gånger
Publicerad 2020-06-10 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar