Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2008


En udda man

I realskolan fanns det en elev som på varje rast gick för sig själv runt runt i ett hörn av skolgården.
Han gick ett par klasser över mig.
Det gick många rykten att han var ett geni och kunde allt om astronomi.
Han var lång och gänglig hade gammaldags kläder och en grå keps på huvudet.
Konstigt nog var det ingen som retade honom, fick vara i fred , han hade fått någon slags respekt.
Mina klasskamrater pushade mig att gå fram till honom och ställa några frågor om astronomi då dom visste att jag var lite intresserad planeter och stjärnor.
Jag tog mod till mig gick fram till honom och ställde några frågor om planeters banor.
Han stannade till tittade på mig med ett vänligt leende men fortsatte sedan sin promenad.
Mina klasskamrater som hållit sig på avstånd rusade fram och frågade,
vad sa han, inget särskilt sade jag, dom insisterade vad sa han, inget särskilt sade jag igen. De lommade iväg och såg lite besvikna ut. Det var väl inget svar.

Undrar hur han hade haft det i dagens skolvärld




Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-12 09:44



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fin berättelse, "han hade fått någon slags respekt." ja jag tror att kunskap kan ge det.
2020-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Dessvärre tror jag att han hade utsatts för mobbning, det är mycket tuffare i skolorna nu än det var förut!
2020-06-12

  Öknens Ros VIP
Kanske mobbad, eller respekterad för att han var lite udda.
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP