Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lieskaftet

Mjukt skär lien
genom gryningsgrönskan
som höljs av dagg
Slipad av
glädje och sorg
sveper den sjungande
över ängsmarken
Skaftet av trä
har sakta formats
av gårdens
alla levda händer





Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-12 14:12



Bookmark and Share


  Briza media
Jättefint!
2020-06-13

  BenGust VIP
Det doftar hö, hembygd genom förfarna händer.
2020-06-12

  Vind
Blir tid som var och är, som genom ett öppet fönster. Fint.
2020-06-12

  Marita Ohlquist VIP
Fint text om ett redskap som använts och formats av av arbetarnas händer!
2020-06-12

  Kajan VIP
Stort djup och skönhet i den här dikten.
"Slipad av
glädje och sorg
sveper den sjungande
över ängsmarken", helt underbart!
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP