Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenting

ingenting är viktigt

ingenting är intressant

ingenting kan beröra

ingenting

det är din lans


allt sker således

långt utanför

din egna sfär

i ingentinghetens dans


där ingenting får beröra

så ingenting blir intressant

och ingenting minsta viktigt

då mottot är distans


och segrande du står där

när allt har snurrat klart

när ingen finns vid din sida

och ingen väntar mer

på att i dansen med dig skrida


du är i sanning ensam kvar


jag undrar hur det kom sig

att du inte fick känna dig intressant

och beröras av att vara viktig

och skänktes livets krans


hur ditt värde togs ifrån dig

så att inget annat heller

räknas kan


det blev åtminstone lika

för alla och envar

för räknas inte du

så räknas inte heller jag

















Fri vers av Cortexett
Läst 221 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-26 18:38



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
"Tomma mängden", kommer upp som association när jag läser. Plötsligt slår det mig att "ingentinghetens" kanske kan bytas ut mot "mellanhetens" och "distans" nyanseras. Relationer är ju allt vi har. Håller med, tankeväckande.
2020-06-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2020-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Cortexett
Cortexett