Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Senaste dagarna har jag läst Folktro och trolldom, berättelser från skogsfinnarna i Värmland. Jag drar mig till minnes en händelse för längesen här på Värmlandsskogen.


Värmlandsmystik

Julimorgon
vid fisketjärn
djupgömd i
Värmlandsskog

Fisken slår
vattenringar
på ytstillheten

Skällor hörs
avlägset

Tiden avstannar

Ur träden framträder
två vita fjällkor
som leds av
två unga kvinnor

Flätor ljusa som
vitmossa ringlar ner
ur sjaletten

Kjolarna dansar
i takt med
svansviftningarna

Sällskapet går förbi
Tonar sen ut
mellan trädstammar

Tiden tickar vidare




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-07-09 08:10



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tidlöst ögonblick, tycker om inramningen av det, och att de framträder "Ur träden" (björkar ser jag framför mig); det förstärker känslan. Speciell och fin dikt.
2020-07-14

  Lottie Ålhed VIP
Bildrikt! Fint skaldat!
2020-07-09

  BenGust VIP
Djupgömt.
Ytstillheten skingras.
Blekhetsvitt framträder
för att sen klinga ut
i oändligheten.
2020-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP