Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
2020.07.13 måndag


Kärlek, lycka och framgång

Kärleken sår de oberoende kyssarnas sommarfrihet där vi går hand i hand med glädjen till varandra. Solen skiner löjligt varmt mot våta vinterbleka småfeta soffliggarkroppar på stranden, där man vill så man skäms. Nu har vi blivit för gamla för att ingå i ett erotiskt sommaräventyr i den store konungens stad och vi ångrar vår ålderdom redan i medelåldern. Längtan till hösten värker i min sargade och erfarna lekamen, där allting går i ide och väntar in ungdomens dilemma om lycka och framgång. Fast det enda som händer är att vi blir för gamla för lycka och måste dö bort från framgången.

 
Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-13 09:03Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Att acceptera in i en affirmation Om att livet i dess vackra mognad av erfarenhet och ro är något som är helt utan mening för framgång och lycka; är nästan som att starta en process i sin egen död. Bra att du sätter ord i dessa meningar för att förstå vikten av ordens kraft i detta fall totalt destruktivt. En viktig synvinkel visas i din text av vikten till positivt tänkande och dess stärkande kraft på själ och kropp .

2020-09-06

  Peter G VIP
Den här börjar så bra, och jag tänkte utifrån rubriken att det här var en motsatsdikt till din förra skapelse "lust ensamhet och död" men slutet på dikten ger för mig oväntade molltoner och klingar av uppgivenhet.

Men en tänkvärd och välskriven dikt; gillar även den visuellt kantiga layouten!
2020-07-19

    Solweig Jansson VIP
Längtan efter passion och kärlek hör inte bara ungdomen till - den följer oss hela livet ! Kanske är det för mycket effektivitet och för lite sensualitet i vårt moderna liv !
2020-07-13

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag kanske är lycklig redan. Jag vill inte sova för jag tycker det är så kul att vara vaken. Men jag får problem om jag inte får tillräckligt med sömn.
2020-07-13

  Öknens Ros VIP
Lycka finns i det som synes vara obetydligt och smått, inte alltid i det himlastormande.
2020-07-13

  Sparvögat VIP
Lyckan har ingen ålder, hoppas du finner den...

2020-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP