Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

något märkligt

en vacker klänning
på en vacker flicka
under elle-galans höjdpunkt
ett anstötsväckande barn
med proteinbrist och färgat skinn
under lidandets höjdpunkt

den vackra flickans skelett
sticker fram här och var för hon
blev sjuk när hon fick jobb
och hon fick jobb
för att hon var sjuk
och smal
och vacker

anstötsväckande är barnet
däremot, för det ser hemskt ut
inte vackert, nej
ett litet barn, vi stänger av
vi stänger ute
vi orkar inte se en fyraårings revben
och utputande mage,
vi orkar inte

och ställ dem brevid varandra,
så ska du få se något
märkligt, ja mycket märkligt
en modell som magrar sönder
för att tjäna pengar och beröm
ett litet barn som magrar till döds
för att...
ja, varför?




Fri vers av gloominess
Läst 762 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-07-12 03:24



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
På nåd och onåd jag ger mig.. detta var rysligt träffande, välskrivet, vältänkt och plågsamt genomskärande. Bokmärks.. för det är outstanding..
2006-07-12
  > Nästa text
< Föregående

gloominess