Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädbarn och sagonektar

Solvinds vinkning
lockar på mig

Viskar vagt om
gräsets hemlighet
Det spröda
ljust klingande

Jag följer tonerna
som lämnar asfalten
Kryper igenom
grönskans nyckelhål

Till salen dit
bara vi trädbarn
släpps in

Just då solen
som nu i detta
ögonblick står i väst

Girigt läppjar jag
moderns sagonektar

Stillar dagens begär




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-22 18:51



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Solvind viskar vagt hemlighet.
Jag följer tonerna igenom
grönskans nyckelhål dit
bara vi trädbarn släpps in.
Girigt läppjar jag
sagonektar, stillar
begär.
Vill också in dit till hemligheten.
Som läsare hamnar en lätt in i sagorus.
Sprött klingande tonspråk. Fint.
2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP