Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Transparensen


Nog har jag haft mina misstankar. Undrat varför du gjort bort mig inför andra människor. När de tittat lite undrande på mig har jag känt mig osäker och skruvat på mig. Du däremot har sett ut att må väldigt bra. Som om du hade lyckats med något. Hur många av våra gemensamma vänner har du ljugit för. Vid förra träffen var det nästan ingen som pratade med mig.

Jag har funderat på om man skulle kunna ha högläsning vid kaffet och samtidigt visa dina sms och mail på din väggfasta femtiotummare. Skulle festen ta slut då, eller kommer de att skratta och tro att det är vårt mest lyckade skämt, som du och jag snickrat ihop tillsammans.

Dina förskräckliga uttalanden om mig är faktiskt riktigt roliga, sett i rätt perspektiv. Ditt naiva språk. Hur du talar om dig själv som störst, bäst och vackrast. Hur du försäger dig när du inte märker gränsen för vanlig mänsklig hederlighet. Det är faktiskt ganska lustigt. Du och din ofattbara storhet. Den som ingen begriper. Så ensam i din värld av greatness, som ingen annan kan se, mer än du själv.

Tänk när ridån går upp samtidigt som din mask faller. Hur ditt anlete krackelerar inför alla.
Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-07-30 07:09Bookmark and Share


  Margta VIP
Narcissismen i egen hög person. Känslan av vanmakt är stor.
2020-08-03

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Ja, känner igen den där ofattbara storheten odjur besitter. De tror ju på den själva!
2020-08-02

  bibbi ahrnstedt VIP
Fint diktat om en egoist
2020-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP