Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De skadade och de ensamma


De skadade och de ensamma
föds oftast av samma sorts mamma.

De bär samma tecken på pannan,
längtan efter någon annan.

De ensamma vill ge en hand,
de skadade vill ge ett förband.

Så hittar de varandra och vill se
det den andre inte kan ge.




Bunden vers (Rim) av Marte Coeli
Läst 319 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-08-15 21:18



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Klokt. Känns som en verklighetsbaserad dikt. Applåd!
2020-08-22

  morgonstjärna VIP
alla är olika men behöver förtydliga många delar kan vara olika
som kompletterar själsfränder
det där med att ge ..undrar varför många tänker så ingen kan förändra annat än sig själv, allt beror på ett ömsesidigt givande och tagande liksom i allt.
det finns de som roffar åt sig allt !
kärlek och vänskap behövs för att nå land, lågan slocknar annars snabbt

2020-08-18

  morgonstjärna VIP
intressant är det en egen slutsats
har aldrig längtat efter någon, för jag har aldrig inbillat mig finna den som är som jag är.
slumpen gjorde att vi möttes
upplever dina slutsatser utgår från dig själv och är inte allmängiltiga
omöjligt eftersom min sanning enbart är min, därför är alla olika
vänligen
2020-08-18

  Gunnar Hilén VIP
känsligt och klokt...på pricken...vi tror så benhårt på att den andra ska kunna hela oss....
2020-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Marte Coeli
Marte Coeli