Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kantarellplockning

När himlen var blå för sista gången åkte vi för att plocka kantareller. Vi hade packat ned kaffetermos i ryggsäcken och stannade på ica och köpte bullar.

Min blå bil blänkte ikapp med dagen och när vi rullade den sista biten ut i skogen kunde man nästan inte se att det blivit höst; löven var så evigt gröna och ormbunkarna så höga att de nästan nådde trädtopparna. Så traskade vi ikring bland stubbar och lingonris, och sa att jo, om en vecka eller två skulle allt lingonen vara mogna.

Men vi hittade inga kantareller.

Var det det första tecknet?
Kanske skulle jag ha anat oråd?
Som när en svart katt kilar över vägen ett stenkast framför en. Det gjorde jag hur som helst inte.

Vi hittade inga kantareller men bredde ut picknickfilten bland aspsly och ljung. Så låg vi där och din arm var så stark under min nacke, helt avslappnad, men ändå så stark. Vi tittade upp i himlen och kaffeslurken värmde i min mage. Och vi pratade om livet och barn och gårdar och yrken, så som vi alltid gör, du och jag.

Vi hittade inga kantareller och kanske borde jag ha förstått att du några timmar senare skulle ändra dig, säga att du inte ville ha barn eller gård eller yrke. Eller mig.




Fri vers av Brezo
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-31 16:49



Bookmark and Share


  danne //
VilKen stark berättelse, Du är duktig som många andra här som skriver , särkilt när man med orden kan måla upp med hjälp av språket den där himmelsblåa bilen och de bortsprungna gyllene kantarellerna , jag kan tänka mig de var nog inom en armlängds avstånd, men annat kom vägen där när man ligger bra på världens bästa arm och drömmarna och alla moln som blir fina slott där ovan ..

Synd hur allt slutade och de där dumma svamparna som gömde sig.. helt klart en vackert berättelse med mycket som bubblar fram..

Jag själv har alltid haft samma känsla som du den där brinnande å bubblande, att hitta kantareller.. men jag måste nog hitta en person som är kunnigare än mig och kan lära mig om vart man kan hitta dessa små Gyllen rackare..
2020-10-09

  bibbi ahrnstedt
Fin beskrivning av den tänkta kantarellplockningen som inte blev av, hoppas att det löste sig med barn eller gård
2020-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Brezo