Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är skriven av mig och BenGust gemensamt.


I mig rör sig skogen djup

Skymningsljuset
strör nu sina skuggor
över gammelträdens
glömda glänta

I skiftande indigo
rör sig trädens små
gäster varsamt
mot skenets rötter

Söker törstigt
efter gömda
näringskällor
i urskogsmossan

Det ursprungliga
tassar in och växer
i mig lik den åder
som marken bär på

Ur granskogshjärtats
djup flödar här ett
stilla bärnstenslugn

Stjärnvyssjas nu till ro




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-05 11:33



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Fint och rofyllt.
2020-09-08

    ej medlem längre
Bara titeln gör mig glad! De små gästerna har det fint som "stjärnvyssas" till ro av skogens djup och bergets sten. Detta ursprungliga "bärnstenslugn" kan även jag känna vid rätt omständigheter. Jättefint samarbete! Sparas!
2020-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP