Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte ”bara”ett paraply ...


Svart sol

Skymmer sikten
en aning

Gör sig bra mot
en mjölkigt gråvit
himmel

Vinklar sina
spindelben
ut mot skogen

Åtta vackert
sammanhållna
droppmönstrade
tårtbitar

Kanske en svart sol

Eller bara ett
paraply på tork
över en stolsrygg
på verandan

Allt ligger i
betraktarens öga







Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-12 14:38



Bookmark and Share


  Koloristen
Black sun. Hoppsan.
2020-09-14

    Lena Staaf VIP
Gillar den här lite lekfulla dikten!
2020-09-12

  alicja lappalainen VIP
VÄRLDEN FINNS INTE UTAN EN BETRAKTARE.
2020-09-12

  Kungskobran VIP
Svart blir vitt
vitt blir svart.
Se upp jag kommer
om en kvart!
Men förklaring på allt
varför kallt blir varmt
varför varmt blir kallt
det sitter i betraktarens syn
särskilt om hen är androgyn





2020-09-12

  Larz Gustafsson VIP
Sört Sol, som det gamla danska punkbandet Sods bytte namn till.
2020-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP