Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens breakdans


Denna vittrande höst planterade djupt in i marken
kommande våren hukad vid rabatter märkte
jag i det laglösa rummet de döda stod bakom
mig tre gånger lökens storlek jag släppte spaden
ner och handsken ur handen o vilken kyla lång
borta härifrån ledde dem hit mellan ett krossat
lergods och de vissnade lönnlöven som bakgrund
till mitt andetag detta uppluckrade minne
de underskrivna i luften namnen färgerna rappade
vinterns påhälsning under breakdansen runt
buskens febriga frukter dröjde de kvar en stund
för att svinna bort ledsna över min ständiga frånvaro
i grästuvor fast jag med varje oktober som går
förbi gobelänger vävda av sorg och höstljung
närmar mig steg för steg deras övergivna gravstenar




Fri vers (Modernistisk dikt) av alicja lappalainen VIP
Läst 108 gånger
Publicerad 2020-09-17 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP