Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I mörkret vilar skammen o skulden Låt oss ”belysa” rädslan grepp. Vad är vi medmänniskor rädda för ?


... ... ... ”knockad av dig” ... ... ...



Så får kvinnan frågan:

-”Varför stannar du?”


Frågar vi mannen:

-”Varför slår du?”













Tack!

AiA Maria du fria




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av AiA Maria den fria
Läst 207 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-30 20:00



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, den frågan har jag fått många gånger, när jag berättat om min mamma, som blev slagen. Känns som att man lägger skulden på kvinnan. Att hon är så korkad att hon inte går.
2020-10-01

  Gunnar Hilén VIP
Mamma stannade ju.....Pappa slog ju.....
2020-10-01

  AiA Maria den fria
I tacksamhet för speglingar
ALLT behöver fram i ljuset!

En tanke...Bär vi ansvar för varandra?

Att som medmänniska i medkänsla ställa frågan till den som slår
-slår hål på rädslans kraft o makt!

VAD är ”vi andra” rädda för? Det är ju inte ”vi” som blir slagna...

Tack!
2020-10-01

  Solstrale VIP
Ja detta blir mycket tydligt i den nya serien om mäns våld mot kvinnor... i det första avsnittet där finner jag inte den frågan - om mäns våld mot kvinnor skadar ... varför tillåts de att skada? istället läggs allt fokus på att kvinnan stannar trots mannens våld... detta skrämmer mig för att det tenderar att ge en bild till den våldsutövande mannen att det är kvinnans ansvar... och vet forskarna verkligen vad de pratar om när de uttalar sig så... när forskaren borde varit tydligare med mannens egenansvar talar han ändå om och om igen om att kvinnan stannar... bra frågeställning så som du förespråkar borde vara norm! Tack för du är tydlig!
2020-10-01

  Kungskobran VIP
Jag kan inte fatta varför kvinnor stannar kvar, lika lite varför männen slår.
Vad är det för fel på dom?
2020-10-01

  ULJO
Rädsla, skam, skuld. Varför stanna?
2020-10-01

  Sparvögat VIP
Mycket relevant belysning av kvinnans rädsla vs mannens skuld...
2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

AiA Maria den fria
AiA Maria den fria