Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration Nostos av Louise Glück


Trädet

Jag står på det morgonfuktiga gräset och blickar uppåt
Genom grenarna syns den ljusblå himmelen mellan glänsande äpplen
Jag minns i vår när trädet blommade översållat av vita blad som lossnade och lyfte i vinden
Trädet har funnits i hundra år och knotigt växt till åldrig skönhet
När jag står under trädet hör jag hur det viskar om livet,
och känner äpplenas friska ljuvliga doft av ungdom.





Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-09 10:09



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fin hyllningsdikt till trädet och äpplet!
2020-10-10

  AiA Maria den fria
Växtkraft!

...Kärlekssymbolen-den förbjudna frukten...


Tack!
2020-10-09

  Öknens Ros VIP
Fint om äppelträdets grönska, blomning och fruktbärande med dess härliga doft.
2020-10-09

  Kajan VIP
Jättefin dikt, och ganska olik original texten på engelska, vilket är bra; även om släktskap anas. Fint språk också.
2020-10-09

  ULJO
Fin inspiration
2020-10-09

  Sparvögat VIP
Fantastiska rader om trädets växlande skönhet...
2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP