Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dålig dikt.

Ibland är hon snål,

läser utan engagemang,

tittar halvhjärtat på

diktrad efter diktrad,

räknar stavelser;

hänger upp sig på dåliga rim,

"Vad vill människan säga?"

Textraderna säger henne ingenting,

absolut ingenting.


En annan dag är hon generös.

och hon läser om den där dikten

då öppnar sig texten,

orden smyger sig in i hennes kropp

Rytmen är lite speciell,

och inte rimmar "rimmen".


Det gör inget, det spelar ingen roll!

De vacklande meningarna säger henne något.

Orden berör, de når in i varje cell.

Det här är poesi!



























Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-12 12:29



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Bra! Just så är det:-)
2020-10-15

  Gunnel Eriksson VIP
Du har rätt i din dikt.
Hur man uppfattar är beroende
av det egna humöret.

Bra beskrivet.
2020-10-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis så kan det vara!
2020-10-12

    Max Poisé
Exakt så! På pricken!
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP