Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat & Sanningen


varför vågar ingen prata om det viktigaste av allt. om känslor. om hur det känns i hjärtat när någon är elak. kanske till och med försöker krossa dig. som när den du älskar allra mest sviker dig på ett sätt som är outhärdligt. du dör och går omkring och mumlar varför...varför...varför...

jag vill påstå att känslor är dagens värsta pest. den som snackar om känslor den får inte vara med. den blir mobbad och blir efter. den kommer inte in på några skolor och får möjligen en jobb i en källare någonstans. för du duger inte. du känner för mycket. det går inte för sig. stäng av dina känslor och försök se världen med en kyligare blick.

hjärtat bankar och bankar som om det trodde den saken skulle lösa allting. det är verkligen skrattretande. alla talar om kärlek men ingen utövar den. kärlek är inte att säga jag älskar dig kärlek är att göra det. hjärtat söker alltid sanningen därför är det omöjligt att lura hjärtat. ett hjärta har inga gränser. inga gudar det lutar sig mot och inga baktankar. sanningen är rak. den säger bara som det är. det är därför den är så fruktad av vissa.




Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-14 13:07



Bookmark and Share


  Stisse
En fin text med ett viktigt innehåll. Varför kan vi inte prata om det som är väsentligt i våra liv? Så många samtal som sker på låtsas och tiden bara går. Men "hjärtat söker alltid sanningen" trösterika ord. Tack.
2020-10-20

  AiA Maria den fria

I sanningen-ljus-i mörkret


Tack!
2020-10-17

  Kajan VIP
Får tanken att det "rationella" tänkandet som genomsyrar samhället idag, är som en religion. Som om vi vore maskiner, inte människor. Avslutningsraderna är väldigt starka på denna dikt!
2020-10-16

  Öknens Ros VIP
Inget kan kännas värre att höra än att man är värdelös, att den man älskar sviker en. Att fortfarande stå upp och hävda sin rätt är starkt. Elaka kommentarer slår tillbaka mot dom som uttalar dom, förr eller senare.
2020-10-14

  Bjarne Nordbö
Tung text.
2020-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP