Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zen höst



Lönnen sträckt
mot det gråvita
molntäcket

Blad efter blad
ska falla
släppa fästet
och singla ner

mot den gula
drivan av fallna löv

Beblanda sig
med de andra

över myllan av
svampdoftande
sporer i jord
och mossa

Lönnen
ännu dignande
av gula löv

Ska i stigande
takt gradvis
avlövas

Denna
kontemplativa
Zen höst

Snart mättad
på sin kulör

Fångad i stunden

Innan trädet
står naket väntande
i vinden

På det nya som snart
ska komma






























Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-28 10:00



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Den vackra hösten fint tecknad.
2020-10-29

  DavidM VIP
Elegant bladverk av ord, naturnära och syrerikt.
2020-10-28

  Marita Ohlquist VIP
De gula löven faller av, trädet går i vila, inväntar våren för att återigen stå grön!
2020-10-28

  alicja lappalainen VIP
naturens förfall och förnyelse.
2020-10-28

  Kungskobran VIP
Fint om lönnens fantastiskt vackra blad
2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP