Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnernas värld

I lögnens värld är fria tankar förbjudna.
Är det även så i sanningens värld?
Sanningen är alltid svårast att höra sägs det.

Sanningar halvsanningar och ljug överdrifter förminskningar
förnekande strömmar över oss dagligen.
Bara de sanningar som passar syftet sägs.

Lögnerna upprepas så ofta
att de till sist blir till sanningar.
Desinformationen firar sina tributer.
Vad skall vi göra för att värja oss mot denna ström?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Kungskobran VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-28 11:12



Bookmark and Share


  Brunluvan
"The further a society deifts from the trurh, the more it will hate those who speak it" - G. Orwell
2020-10-30

  Öknens Ros VIP
Sanningen är när man kan påvisa och bevisa att lögnen är en lögn.
2020-10-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2020-10-28

  ULJO
Låter som religion. Lögnens rike.
2020-10-28

  AiA Maria den fria

lögnens motsats dvs sanningen
är för mig icke något statiskt.
Sanningen är något levande dvs mina sanningar förändras i takt med att min medvetenhet o kunskap förändras...
Tänker att annars är sannolikheten stor att det som från första början var att leva min sanning med tiden blir den största lögnen...

Tack!
2020-10-28

  Androiden VIP
precis som alla andra tidigare ideologiska paradigm så kommer det rådande paradigmet att ersättas av ett annat en vacker dag. men makt korrumperar och har så gjort i hela mänsklighetens historia. nästa paradigm kommer att ha sina fel och brister precis som det rådande.
2020-10-28

  AiA Maria den fria

Tack för en ur mitt perspektiv livsavgörande fråga !

Det tycks mig som att mänskligheten väljer lögnen framför känslomässig smärta...
-lögnen i sig skapar med tiden än större smärta...
”What goes around comes around”

För mig o i mig är vägen o sanningen
att möta o acceptera alla mina delar för att sedan läka o släppa dom delar som smärtan bär.

Tack!
2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP