Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mot vissa händelser mot vissa nätter är man satt under tvång att skriva av sig... För att nå svaret.


Svaret



Jag gav dig allt jag nånsin kunnat ge dig
Men ändå föll jag offer för din lek
Jag såg dig så som ingen kunnat se dig
Men ändå fick jag erfara ditt svek

Allt det vackra som du ljög om att jag ägde
Att min personlighet var gåvan i sitt sätt
Nu ser jag just hur lätt din sanning vägde
Och hur simpelt du slog myt av fel och rätt

Du vände dig till den som gjort dig illa
Och bönade och bad om hans förlåt
Ja nu vet jag ju hur lätt du har att spilla
En ynklig tår och kalla den för gråt

Du lämna mig som tillintetgjord Messias
Som du tillbett nyss i hopp om hans dusör
Bakom känslan av att innerligt befrias
Blev jag uppspikad och korsfäst utanför

Du ringde mig med avsikten att plåga
Det sista ur en vanmäktig person
Ur skamlösheten ställde du din fråga
Om jag ändå kunde vara din galjon

Ja jag fanns där alltid redo att försvara
Som din färgblinda och ordblinda poet
Men ingenting går längre att förklara
För du stal min ordagåva när du smet

Det är för jävligt att du ropar mig tillbaka
Men ändå inte avlägger nån ed
Du lockar med nåt sött jag måste smaka
Sen dumpar du mig tomhänt utan sked

Jag står här i en outhärdlig öken
Allt som blomstrade är nedvissnat och trist
Men en sak ska du veta lilla fröken
Att jag är aldrig någons andregitarrist

Då du säger att jag måste acceptera
Vem fan är du att kräva acceptans
Jag är inte alls den man du kan kassera
För att sedan åter få en andra chans

Jag har inget kvar och ingenting att ge dig
När du skoningslöst tycks fortsätta din lek
Med brusten blick är det ogörligt att se dig
Så du lär obesedd få fullborda ditt svek...




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-11-02 00:01



Bookmark and Share


    sunnanvind
Nu gör dina ord ( jävligt ont) illa mig.
Som alltid knivsäkra och träffsäkra.
Tack och lov är jag inte mottagare.

Skriv JJ!

Mvh J
2020-11-19

  angela Täubert fd Jansson VIP
Kan känna hur ont det gör, dina ord svider.
2020-11-04

  Maud Louise
Otroligt bra skrivet! En text som berör o gör ont
2020-11-03

    ej medlem längre
Kort och gott, galet bra skrivet, rimmen sitter där dem ska, din inläsning ger mer liv åt texten!!
2020-11-03

  Sparvögat VIP
Så fantastiskt, med stor inlevelse och djupaste känsla, hör jag dig läsa din dikt om svek och brusten kärlek...
Mycket mycket bra om krossade drömmar!
2020-11-02

  siv birgitta.a. VIP
det är så sant det du skrivit . livet är så för många
2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP