Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MÖRKT SÖDERUT

Söderut ser det mörkt ut

som om himmelen hade sorg

Sydvästlig storm ses härja

dessa gator, detta torg

Här är min plats på Tellus:

Gävle i Gävleborg

Söderut ser det mörkt ut

som om himmelen hade sorg

 

 

Jag kom från andra sidan

söder om Dalälven

Staden var äventyret

Staden var framtiden

Minns så väl sjuttionio

Det var min tankegång

Det var den nya vågen

Det var en annan sång

 

 

Nu rinner Gavleån och

Dalälven parallellt

Livet är liv från ovan

här i mitt pilgrimstält

Tror ej på Odalmannen

Tror inte på hans korg

Söderut ser det mörkt ut

som om himmelen hade sorg

 

 

LARZ GUSTAFSSON 2/11 2020




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 115 gånger
Publicerad 2020-11-02 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP