Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggornas värld

Jag går en kvälls promenad.
Tomma gator,
natten faller på,
lyktor tänds, ljusgula ljus.
Stannar upp ett tag
ser mig omkring
ingen människa syns till
är jag ensam i stan?

En taxibil sveper förbi
med "ledigt" tänt.
Skall jag stoppa den?
nej, jag går vidare.
Nu syns Klarabergskanalen där nere
det svarta vattnet strömmar förbi.

Plötsligt rycker jag till,
en röst, hur står det till?
En människa i denna tysta värld,
jag vänder mig om.
En liten luggsliten man står där,
jo det är nog bra säger jag.
Följ med mig säger han,
här kan du inte stå.

Jag följer med, vart skall vi gå?
Vi går och går, rätt som det är
är vi framme. En skyddad plats under bron.
Skuggor syns, det är mina vänner säger han.
Sätt dig ner, han ger mig en filt.
Välkommen hörs ett mummel.

Här kan du sova ut och vara trygg säger han.
Jag lägger mig ner somnar,
fullständigt utmattad.
Vaknar ibland, ser mig
oroligt omkring, här kan du vara
trygg säger han.

Jag vaknar med ett ryck.
Det har ljusnat. Reser mig upp stelfrusen.
Ljudet från bilar hörs från bron.
Ser mig omkring, alla är borta.
Bara en smutsig filt och tidningspapper
som jag legat på finns kvar.




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-17 18:37



Bookmark and Share


  Margit Grell
Med känslan av stark närvaro förflyttas läsaren sakta in i skeendet/upplevelsen.
2020-11-19

  Anya VIP
Tänker på serien som gick om kille som tillbringade mer är 30 dagar med uteliggare i Stockholm. Mycket berörande serie. du fångar verkligen känslan.
2020-11-18

  bibbi ahrnstedt
Så oväntat, en fin mycket närvarande beskrivning och upplevelse en ruggig natt på tidningspapper
2020-11-17

  Blomma-Stjärna VIP
Läsvärd, suggestiv, mänsklig och berörande!
Passande titel; "Skuggornas värld" ( Platon? )

2020-11-17

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2020-11-17

  AiA Maria den fria

Berörande!

Vänner kan komma i oväntade skepnader när vi är öppna för möten


Tack!
2020-11-17

  ULJO
Fint skadat
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP