Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken (511)


PRIVATLIV OCH YRKESLIV

Att värna om sin personliga integritet
och särskilja privatperson och yrkes-
verksamhet, är en etisk disciplin,
vilken alltnog den keltiske lyrikern
och biografen William Sharp (1855-
1905) började förstå först efter att
i sitt eget namn offentliggjort en
handfull lyriska och kritiska skrifter,
som väckte mer intresse för hans
person än hans arbete,varför han
därefter enbart publicerade sig
under pseudonymen F. Macleod
(1894) med en massiv flodvåg
av lyrisk prosa, i avsikt nyansera
den keltiska traditionens prosa.

Hans giftermål med sin egen kusin
(1894) antas också vara av betydelse
för hans pseudonym, men som sagt
tillhör det Sharps privatliv.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 213 gånger
Publicerad 2020-11-23 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP