Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Digitala pepparkakor med glögg

 


Allt bara är med en brännande oro över hur världen tar steg utan att hålla människan vid handen. Vem är människan utan världen, jorden och atmosfären som ryms i en himmel. Vi har levt hårt med jordens resurser och självklara livslust för att stilla vår egen lust. Så vill också alla andra göra. Ingen vill att något ska bli sämre men det råder stora tvivel om vad som blir bäst. Vad tror vi? Vem tror vi på?


En människa gör sitt bästa och har precis hängt upp gardiner som matchar årstiden precis som hon brukar. Ingenting är sig likt men utifrån ser det ut som vanligt. En hälsning till varandra inför advent, som kommer inifrån. Där inne vill man inte att någon ska vara ensam om den inte vill. Men det råder stora tvivel om vi människor är farliga för varandra och många längtar ihjäl sig efter en kram. Det här kan komma att bli den mest ensamma julen. Det är bäst så men inte är det bra. På avstånd hälsar vi till varandra, inifrån med ljus och värme. Det räcker långt, inte ända fram, det är verkligheten vi ska landa i. För det är bäst så...


 


 


 
Övriga genrer (Kåseri) av Elaine.S VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2020-11-24 07:53Bookmark and Share


  Nanna X VIP
Tänkvärd och eftertänksam text. Visst är det svårt att finna sig i att det bästa inte är bra
2020-12-14

  Monika A Mirsch VIP
Fint har du Elaine skriftat - välformulerat - hela pratasket - som man sa då någongång i min ungdom.
Världen har aldrig tagit mig i handen, eller ens min sargade själ - kanske jag vore ett utmärkt exempel på utanförskap... nej, för allt i världen, ta mig inte på alvar... KRAM!
2020-12-12

  Nils-Robert VIP
Ja det är många som kommer att sitta i ensamhet. Vi får göra vårt bästa att ta hand om situationen
2020-11-24

  Lena Staaf VIP
Tänkvärda ord. Människan är social och mår bäst av sällskap. Viruset, som vi själva skapat, gör att vi tvingas ifrån varandra. Nu lever vi ett onaturligt liv och undrar för oss själva, vad var det som hände?
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP