Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou. Äldre text men ljudfil


Det brinner ett ljus

 

Det brinner ett ljus
sen begynnelsens tid
likt stjärnan på himlen
för kärlek och frid

Den tändes en gång
utan makt och förbud
den lyser för hoppet
klädd i kärlekens skrud

Ja det brinner ett ljus
en fladdrande låga
den brinner för frihet
och den ställer en fråga

Det är en fråga om hopp
och om kärlekens val
den lyser i mörkret
där i hatarnas sal

Det brinner ett ljus
där som vägen tar slut
för de människor i mörker
som nu vill hitta ut

Den väcker en tanke
hos dem som förstör
ett budskap om fred
som hatet förgör

Ja det brinner ett ljus
för dem som vill se
ja hoppet ska segra
och det svaren ska ge

Den får aldrig slockna
nej den ska växa stark
och när tiden är mogen
byggs en kärlekens ark

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-29 00:51



Bookmark and Share


  Pilträd
Så fint <3
2020-12-05

  Solstrale VIP
Fantastisk med vändningen, där du bereder oss läsare hopp om omvändelse för hatets budbärare, de nås av din kunskap, de nås av din insikt och vi nås av ljuset i det hopp din dikt i oss föder!

Din röst är fin att lyssna till!
Flödet är perfekt, med andaktsfull stämma! Tack!
2020-12-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och vackert diktat om ljusets kraft!
2020-11-30

  Ezmeralda VIP
Så vacker text.
Idag tänder jag ett ljus för alla som kämpar i motvind.
2020-11-29

  Öknens Ros VIP
Mycket vacker text om ljusets kraft, må den lysa i mörkret till hjälp för människorna.
2020-11-29

  Kungskobran VIP
Hoppets låga i brinnande ljus
bygger kärlekens hus
bort från det trista och kalla
till huset som är till för alla

2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP