Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Chocken och uppvaknandet


Nio år och allvar

*
Det var efter skolan. Vi var några ungar som hade samlats på gården. Det blev diskussioner om vi skulle bygga kojan nu eller vänta till på lördag. När plötsligt Göran och Lasse påstod att man måste knulla för att det skulle bli barn. Jag stelnade till och blev allvarlig. "Nej, sa jag. Det måste man inte alls!" Men dom stod på sig och retade mig för att jag var så dum. "Det fattar du väl att man måste göra det för att annars blir det ju ingen bäbis". Fattar du väl!!! Dom skrattade åt mig. Jag grät så snoret rann när jag skrek åt dom att: "Näe, det är bara som ni hittar på!!" "Ni ljuger!!" Dagen var förstörd och jag gick hem.




Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-06 13:26



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Fint uppbyggt, stor humor.
2020-12-09

  Kajan VIP
Jag tycker det är bra beskrivet, det sökande som ingår i en barndom. Men här finns även en underliggande grymhet, där kravet på anpassning är högt; annars hotar uteslutning. Detta kan tyvärr även iaktagas hos många vuxna. Det är ett lite sorgligt avsnitt egentligen.
2020-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP