Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


John Lennon

*

Om John Lennon, som den 8 dcember 2020 varit borta i fyrtio år. Han hade precis fyllt 40 år 9 oktober 1980, då han blev mördad utanför sitt hem i New York. Precis som han hade fått ihop livet igen med fru och barn och åter kunde leva ett riktigt liv som alla andra. Men han fick inte det.

Han kom hem från jobbet
klockan var 22.45
Det var på kvällen i New York
den 8 december 1980
Han hade bråttom till
sin lille son, få titta till
krama och stoppa om
Men det blev inte så
För i skuggorna stod
mördaren och ropade
Mr Lennon!
John vred sig om för att se
samtidigt kom kulorna
tre stycken i ryggen
Redan den första dödade
slet av kroppspulsådern
ytterligare två kulor
rev och slet och gjorde sönder
John förlorade 80 procent
av sitt blod När polisen kom
rann det ut på marken

Han hade inget ont gjort
bara jobbat i studion på det
nya albumet "Milk & Honey"

John hade berättat i
en av de sista intervjuerna
att han ville göra några
album till. Han sa att han
var så full av musik så det
måste han få gjort. Men
sedan ville han resa till
England och hälsa på alla
Han ville ge sig ut på turné
Han ville skriva böcker
Romaner, poesi allt möjligt

Men det blev inte så
*

Eftersom John Lennon tidigare på kvällen vid 18.00-tiden, signerat mördarens album och tyckt att killen som höll fram 'Double Fantasy' verkade blyg och försagd, så att han nämnde det i bilen till studion, är det troligt att John Lennon visste vem som tog hans liv.






Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-08 19:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin text
som säger mig att liv
finns även i minnet
som blir till nya handlingar

jag minns den dagen
kan känns tillbaks den sorgen
det obegripliga
vansinnets ögonblick
som skett
där o då

men jag tänker att julian sean och ono
gör det bra ändå

som ono
som arbetar för hårda vapenlagar

och vi plockar fortfarande blommar och bär på strawberry fields

tack för dina fina rader!
2020-12-09

  Lustverket VIP
Lennon, han hade kunnat skriva mycket tänkvärt om han hade varit kvar. En av de första rockrevolutionärerna...
2020-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP