Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesifantasi kapitel 1


Håll i gång i Hongkong

 

 

 


I en glittrande spelsalong på ett hotell i staden Hongkong.
Över brickor av majong,
möttes Karl Kalsong och Pia Pantalong.

 Han, stilig lång,
"still going strong",
klädd i blommig busarong. 
Hon i nacken bar chinjong,
i
klädd i klänning av chifong.

"Come along till min salong 
och vila uppå min schäslong,
så får du se min medaljong," 
sa den pilske Karl Kalsong.

"Nej tack!" pep pryda fröken Pantalong
"Jag tänker dricka varm buljong 
på min soliga balkong.
Och sedan spela pingpong 
och slutar dagen med Qigong."

Hon tänkte dock till en stund; den blev ej lång 
och ändra´plötsligt på sin sång, 
tog tag i Kalle med ett språng.

"Men du, jag gillar din jargong,
s
å kom då med mig på en gång 
till m i n privata paviljong 
och låt oss åka luftballong! 
Och har du rätt kupong, 
kan detta bli en följetång 
från kärlekens perrong!"

 

 

EvelynFalkMöller

 

 




Bunden vers (Rim) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-13 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP