Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana" ( 82 )


DET ÄR SYND OM MENNISKAN !

Ågust : Nu äro farsot i antågande,
och man likt bergufven,
söka sig till klippfästet,
för här stå ingen lefvande
med sunt förnuft ut
en längre tid
utan att blifva galen,
luften kväfva,
men äro till
för att andas
och gifva syre till hjärna,
som blir så full af virus,
att i ett sådant kulturpolitiskt
klimat gå det icke anpassa sig
om någon voro klok.

Så konspirera mera,
sprid virusena till flera,
för vem fan vet,
vem som tar det till sig,
mer än de som tror
så starkt på det,
att de själva blir till ett virus,
man bör hålla på afstånd,
det är synd om menniskan !



*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2020-12-17 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP