Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


senaste skatterna


Kära Biblioteket - tack ändå!

Står och väntar i regnet
utanför biblioteket
där dörren är låst.

Känner mig nästan som katten
som tar en stängd dörr
som en förolämpning
och brukar riva med klorna på den
i hopp om att den då
kommer att öppnas
för det brukar den göra.

Såklart kommer också
den här dörren att låsas upp
så småningom
så att jag får kliva in och botanisera
bland böckerna.

Än så länge får jag finna mig i
att beställa böckerna
och hämta dem utanför dörren
och det är jag ändå tacksam över.

Hej där - så bra!
Nu kommer någon ut
med mina böcker.

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-22 17:56



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Bibliotek är en guldgruva. Kanske demokratins sista utpost?
2021-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Blir glad när jag läser om bibliotekspersonalen som trots att får det att fungera med bokutlåningen!
2020-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
Alla bibliotek har tyvärr inte den servicen, men stort plus i kanten till dem som har det...
2020-12-27

  Monika A Mirsch VIP
Du vann till sist! ... och "någon kom med dina böcker" - Gott och varmt i dessa kyliga tider!
2020-12-22

  Larz Gustafsson VIP
Nonsens.
Bibliotek ska ALLTID vara öppna.

Du ska inte försöka mästra mig, ULJO.
Jag kommer inte att ändra åsikt.


2020-12-22

  ULJO
Bibliotek stängs av omsorg för människor. Då får man ta det onda med det goda. Huvudsaken är att man kan ta del av utbudet av böcker.
2020-12-22

  Larz Gustafsson VIP
Det är LÖJLIGT att stänga biblioteken.

2020-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP