Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtlös

-Varför bär du på en sådan tung börda
den går ju att ta bort
-nej den sitter fast
-vi kan ta bort den tillsammans
-hur då
-med en kniv
-du är inte klok
-kanske det men effektiv
-vad sitter din börda
-i hjärtat
-då tar vi bort hjärtat
-men då dör jag
-ja men bördan försvinner ju då
-vad vet du om det, den kanske bara flyttar över till någon annan




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Kungskobran VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-01-02 18:46



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
intressant ! - och tillsammans med Maria den frias kommentar ger dikten Hjärtlös oss en del att grunna på!
2021-01-02

  AiA Maria den fria
Intressant text ur flera perspektiv

Tack!


Ett allvarligt drama du serverar. Jag tillåter mig att se bilden av medkänsla om än i ett något annorlunda sammanhang

I nu reflekterar jag över smärta som skuldtyngd...o ser hur ofta människan omedvetet väljer att lägga över skuld på någon annan i illusionen av att på så sätt befria sig själv.


Tack!
2021-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP