Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


När dagen gryr

 

Jag står där ensam

i den kalla vintermorgonen

blickar upp mot himlen

och ser den gryende dagen vakna

 

himlen skiftar sakta

från svart till lila, till rosa, till blått

solens första strålar kraschar

rakt in i de nu lysande kullarna

 

ljuset slingrar sig och synkroniseras

med fåglarna över älven

tills solen tar över helt

och tänder molnen i eld med rött

 

en ny dag har vaknat till liv

där i ...mitt nya liv

tacksamt tar jag emot den

och jag ler upp mot solen

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-04 09:01



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Naturen så närvarande här, och skrivarjagets vördnad. Texten är behagligt ren och musikalisk.
2021-01-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfullt och livgivande målar du färgrikedom en ny dag.
2021-01-04

  Solstrale VIP
Färgerna orden skaldar, livets alla i spektrat... Njuter dina rader och med den röst du bär förmedlas de med styrka! Tack!
2021-01-04

  AiA Maria den fria

Tack!
2021-01-04

  bibbi ahrnstedt
Så underbart vackert, fin stämningsfull bild
2021-01-04

  alicja lappalainen VIP
vacker fast en grå bild av januari
2021-01-04

  Sparvögat VIP
En mycket fin bild både i känsla och tanke...
En vacker morgon målar du...
2021-01-04

  Öknens Ros VIP
Varje ny dag är en gåva.
2021-01-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP