Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hemliga porten

I vinterns sovande
trädgård
finner jag ljuset

fri från gårdagens
vilsenhet
söker mina steg

historiens dolda
dörr
bakom grenverken

lyktans gula sken
darrar
oroligt vid vägkanten

viskar i mörkret
varningar
till de osynliga

småfolket här
hemlighetsfulla
med vad de vet

vars fotspår
osynliggjorts
framför ingången

porten hör jag gnissla
svagt
men finner den inte




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-19 17:51



Bookmark and Share


    carinamnm
Magi, naturnära, fin!
2021-01-21

  Monika A Mirsch VIP
Gillar din vackra dikt!
2021-01-19

  BenGust VIP
Osynliggjort för mänskan.
Småfolket behöver inte skrävla om vad
de vet. Vi som så gärna skulle vilja locka fram deras hemlighet.
Snyggt skrivet.

2021-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP