Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människan oavsett kön/icke kön bär element av maskulin och feminin energi. Tack!


... ... ... MASKulin ... ... ...



Vi lever i en värld där vågen väger över
på den maskulina energin
Det patriarkala samhället
premierar maktfullkomlighet
där styrka och dominans
skapar egoisms
som i obalans kräver
behovstillfredsställelse



Maskulina
styrs av vänster hjärnhalva.

Aktiv, utåt, görande.

Otålig

Kontrollerande.

Drivande.

Dynamisk

Strävande.

Konkret.

Analytisk.

Logisk.

Riktande.

Hård/penetrerande.

Målfokuserad.



Maskulina
aspekten
uttrycker
i obalans

tex

lättirriterad
häftigt humör
känslig för kritik,
känner sig kontrollerad
avstängd och oinspirerad
vänder sig mot människor
överdrivet fysiskt och sexuellt driv
frustration, stress ,utbrändhet, meningslöshet,


Maskulin i obalans
agerar utan ordning
eller orsak-skapar kaos
Feminin i obalans
reflekterar
-stagnerar

I obalans
råder tävling
depression
skuld att skylla på
och känna sig som ett offer.


Människan bär
”Moder Jord -Fader Himmel”
”Shakti- Shiva”
”Yin-Yang”
”Sol-måne”

Polariteternas
benämningar
är många

oavsett

feminina
maskulina

sök balans


Feminina
styrs av höger hjärnhalva

Passiv, inåt, varande

Tålmodig

Tillåtande

Närande

Vilande

Reflekterande

Abstrakt

Intuitiv

Kreativ

Mottaglig

Mjuk/följsam

Omfamnar helhet



I balans
finns

ALLT!








Balans

AiA Maria den fria




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av AiA Maria den fria
Läst 272 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-27 15:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Viktiga tankar. Gör mej påmind om att ta min motsats i handen och gå tillsammans med den.

2021-09-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Intressant och tänkvärd text i lättläst form.
2021-01-28

  Solstrale VIP
Bra satt i ljus - mening till förening
Splittring nej tack! Bra formulerat!
2021-01-28

  Kungskobran VIP
Stackars män
det är synd om dem
som så förskräckliga är
och på mänskligheten tär
de skapar bara misär

Låt det få ett slut
häng dem ut
till spott och spe
så får de se
hur verkligheten e


2021-01-28

  Öknens Ros VIP
I samhället idag råder obalans på många områden.
2021-01-28

  Kajan VIP
Den här fick mig att vakna till, det är bra. Formen lockar till läsning, och gör innehållet lätt att beskåda.
2021-01-27

  ULJO
Tack för lektionen om hjärnans förmåga
2021-01-27
  > Nästa text
< Föregående

AiA Maria den fria
AiA Maria den fria