Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


i förmiddags


Grande finale

Januari förlåt
för att jag har velat bli av med dig
så snart som möjligt.

Har räknat dagarna
för redan i ordet februari
ligger ett hopp
i det tilltagande ljuset
när våren närmar sig.

Har försökt härda ut
men även i år har januari bjudit på
några små glimtar av ljus
i tillvaron
och det har bara gällt att ta emot dem
med öppna sinnen.

Och idag bjöds vi verkligen
på ett fantastiskt sceneri
där nere vid sjön
vi många som vandrade där.

Det var träd klädda för fest
i silver och glitter
och en gyllene sol
mot den azurblå himlen.

Så nu vill jag tacka dig Januari
för denna grande finale.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-31 14:20



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Dina ord värmer!
2021-02-05

  Maj-Lis VIP
Vackra ord...om förtröstan på ljusare tider
2021-02-04

  Jean-Michel Orblin
Azurblå himlen, wow
2021-02-04

  Anya VIP
Jaa det är lätt att bara fösa januari åt sidan. Men även hon kan. fint diktat av dig.
2021-02-03

  AiA Maria den fria

Livsbejakande
i ord och bild

Tack!
2021-02-02

  Solstrale VIP
Jag tackar dig för en fin dikt! /:)
2021-02-02

  ULJO
Bilden magisk till Januari
2021-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Känner igen mig i din text, vi har haft mycket gråväder, men i går sken solen och snön såg ut att vara täckt av glittrande diamanter.

2021-02-01

  Monika A Mirsch VIP
... och jag följs åt här i öst - solen har förgyllt även oss och alla intill - helt underbart! Grattis till din underbara dikt med alla de skimrande bilderna!
2021-01-31

  Annie b'larsson VIP
Känslan att höra samman med naturen. Vilken vacker bild!
2021-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP