Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vitt och myrtenklädd

hon den ljuslockiga
blev deras stora glädje

efter

alla de längtans år
då vaggan stod oanvänd



kom hon till dem en dag
samtidigt som göken gol

nu

vilar hon i kammaren
i vitt och myrtenklädd

ute

har granarnas toppar brutits och
kyrkvägen smyckats med granris

snart

måste de ta farväl









Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-06 13:00



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Fordom brukade man ha en myrtenplanta för nyfödd jänta.
Senare brukade man plocka toppar av den till brudkrona.
Här är det dock granris och ett avsked.

2021-02-08

  Susen VIP
Ett vackert farväl. Gillar myrtenklädd
2021-02-06

  Kajan VIP
Ett liv, ett avsked; märkligt lätt och tungt samtidigt. Tidlös händelse i några få välvalda ord.
2021-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP