Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och BenGust.


Genom skumtimman

i uthusen leker tomtar
och troll tafatt mellan kreaturen

under väktarrönnen skymtar
en mörk gestalt
i skenet av sin lyssticka

stoltserar gårdsknarren
i rustik utstyrsel med
rock i vadmal hängslen
och murarkrage

i sin egen värld är han
gårdens förmyndare
genom sitt allt-i-allo-finger

ut i sin ringa boning
en väktarstuga av
bastantaste timmer

tillbringar han merparten
av tiden med sin plirfyr
till gumma och sin enbärsdryck
för rent blod och hälsoschvung

stockarna för glest tätade
med vit och grönmossa
tapeter som vindspända segel

genom skumtimman vakar de
i skenet av sin talgljusstake

över spiselden hänger
rågbaket på brödstången

förningskorgen ska fyllas
med gårdens godsaker till
morgondagens bröllopsfest




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-06 22:18



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En trevlig historiks kontext att landa i... Många av orden får återupplivas med detta fina grepp prosapoesi... En slags stugromantisk lyrisk livsmiljö skaldas fram, "plirfyr" ja en glad gumma, ett fint ord "plirfyr"...
2021-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP