Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En grind, vågar jag öppna den?

Jag ser en grind i slutet av stigen
Det doftar av gran och björk.
En ljum vind passerar,
den kommer tillbaka, igen och igen.
Höstlöv prasslar under mina adidas.
Varför hamnade jag här på min löptur?
Jag avvek från den vanliga rundan.
Det var som om någon kallade och lockade.
En förväntan anas inom mig.
Jag närmar mig sakta grinden.
Vågar jag gå fram och och gå ut på andra sidan?
Är det där borta det finns varggryt?
Är det där det bor småtroll och älvor?
Är det här vittrorna lever?
Jag öppnar grinden och går in på nya stigar.




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-29 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP